Yleistä

Nivalan Nuorisoseura ry on perustettu 1895. Tällöin ei vielä ollut koulupakkoa ja täten lukutaitoa ei ollut vielä kaikilla. Tähän tilanteeseen Nuorisoseura halusi parannusta ja perusti ensimmäiseksi lukutuvan. Lukutuvassa kokoontui myös omeluseura, joka keräsi varoja lukutuvan tarpeisiin.

 Alkuaikoina Nuorisoseuralla ei ollut muita toimitiloja kuin vuokrattu lukutupa. Vuoden 1902 syksyllä vietettiin ensimmäinen oma toimitalon tupaantuliaisia. Oman talon myötä toiminta laajeni ja mukaan tuli suullisen esityksen taitojen kehittäminen.

Kotiseutuharrastusta ja museotoimintaa kehitettiin. Raittiustyö kuului Nuorisoseuran kaikkiin toimintoihin. Perustettiin erilaisia opintokerhoja. Näistä vuoden 1895 päivästä tähän päivään on sopinut Nuorissoseuralle monenlaista toimintaa, kerhoa, ryhmää ja jaostoa.

Tällä hetkellä toimimme pääosin tanssin, näytelmän sekä musiikin pyörteissä. Toivotamme myös sinut tervetulleeksi mukaan toimintaamme!

Nykyinen toimitalo rakennettiin Nivalan keskustaan vuonna 1976 ja on siitä lähtien palvellut monipuolisesti omia sekä muiden yhteisöjen tarpeita. Taloa ylläpidetään talkoovoimin ja sitä vuokrataan mitä erilaisimpiin tarkoituksiin.

Yhdistyksellämme on kevät- ja syyskokous ja johtokunta tarvittaessa. Toimintaamme pääset mukaan ottamalla yhteyttä jaostojemme henkilöihin esimerkiksi yhteydenottolomakkeella.